Dennie van Dijk

filmmaker &
motion designer

animator explain.jpg

Identiteit in vlogs door

animatie en kleur-

gebruik

uitleg%20animatie%20visualisatie_edited.
motion design 3d visualisatie.jpg
motion graphics animatie.jpg

De doelgroep aanspreken

Young professionals worden bij de vakbond 

CNV met een maandelijkse vlog op weg geholpen met relevante ontwikkelingen en handige feiten. Via social media informeert CNV's Zorg & Welzijn voorzitster Anneke Westerlaken de doelgroep. Mijn taak is om de vlog's grafisch, dynamisch en uitnodigend in de etalage te zetten om young professionals aan te spreken. 

 

Aanpak

film overijssel.png
videomaker film.png

Met het ontwikkelen van een nieuwe grafische stijl wil ik aan de voorkant de inhoud van de vlog's in een persoonlijke en jonge uitstraling verpakken.

Ik heb gekozen om 3 extra complementaire kleuren toe te voegen aan de 2 bestaande CNV Zorg & Welzijn huisstijl-kleuren.Hiermee wil ik meer definitie en contrast en richting aanbrengen in de grafische stijl. En daarmee de inhoud van de vlog's en Anneke's daadkracht van doelgericht te werk gaan hiermee visueel ondersteunen. 
De intro-animatie wordt ingezet om de inhoudelijke gesprekstof energie in te blazen. Een kort tussenbeeld in de vorm van een bumper geeft wat adempauze bij de kijker en kondigt een nieuw onderwerp aan. Tevens helpt het om de kijker structuur te geven in de informatie dosering. De outro-animatie dient als call-to-action voor de doelgroep.

Een goede thumbnail loont

Een belangrijkste factor vooraf de doelgroep besluit een video te gaan kijken is de thumbnail. De kijker moet in 1 oogopslag kunnen zien of de video hen helpt. Een goede thumbnail daagt uit en geeft deels de inhoud prijs. 

 

Om tekst in een thumbnail altijd optimaal leesbaarheid te maken, is er voor elk device en social media kanaal een ontwerp gemaakt in de juiste proporties.

Klant: CNV

uitleg animaties.jpg