top of page

Kunstmatige intelligentie

Welke invloed heeft AI op onze creatieve banen?
Is AI een bedreiging voor de creaties die we altijd met hart en ziel maken?
Of helpen ze ons creatiever en innovatiever te worden?

Kunstmatige intelligentie gaat elk aspect van ons leven veranderen, en de wereld van design is daarop geen uitzondering. De kracht van kunstmatige intelligentie combineert met de creativiteit van visueel ontwerp. Voor creative beeldmakers is dit een spannende ontwikkeling die een grote impact kan hebben op je werk.
 

Gaan 80% van alle computergestuurde beroepen worden vervangen door AI?
 

Artificial Intelligence (AI) is een term die is bedacht door de combinatie van twee velden: kunstmatige intelligentie en visueel ontwerp. Het is een onderzoeksgebied dat zich richt op het ontwikkelen van AI-algoritmen die visuele inhoud kunnen begrijpen en creëren. Deze technologie wordt al gebruikt door technische giganten zoals Google, Facebook en Apple om beeld- en video herkenning, gezichtsherkenning en object segmentatie te verbeteren.
 

Een van de meest fascinerende toepassingen van AI is op het gebied van motion graphics. Motion designers kunnen AI nu al deels gebruiken om complexe animaties en effecten te genereren die bijna onmogelijk handmatig binnen hetzelfde tijdsbestek  gecreëerd worden . AI-algoritmen kunnen bijvoorbeeld worden getraind om objecten in videobeelden te herkennen en te volgen, waardoor ontwerpers verbluffende visuele effecten kunnen creëren. Dure en geavanceerde compositing software en zal zeer waarschijnlijk hierdoor vervangen worden in de toekomst.

Een ander gebied waar AI een aanzienlijke impact heeft, is in de wereld van grafisch ontwerp. Met AI kunnen ontwerpers repetitieve taken automatiseren, zoals het wijzigen van de grootte van afbeeldingen, kleurcorrectie, objecten in een afbeelding toevoegen via een text prompt, die in een zucht geplaatst wordt en naadloos aansluit in de scene door de content bewuste intelligentie.

AI kan ontelbare variaties maken op een ontwerp, waardoor ontwerpers snel en efficiënt meerdere opties kunnen testen en bieden.

Chat GPT 

Chat GPT is een revolutie in de manier waarop we omgaan met AI. Kunstmatige intelligentie is al tientallen jaren een onderwerp van fascinatie, maar de ontwikkeling van natural language processing (NLP) heeft een hele nieuwe wereld van mogelijkheden geopend. Chat GPT, een groot taalmodel getraind door OpenAI, is zo'n voorbeeld. Deze geavanceerde AI is in staat menselijke taal te begrijpen en erop te reageren op een manier die menselijker aanvoelt dan ooit tevoren.

Chat GPT is ontworpen als een gespreks-AI die een breed scala aan taken kan uitvoeren. Van het beantwoorden van eenvoudige vragen tot het genereren van creatief schrijven, deze AI heeft een breed scala aan functies die hem ongelooflijk nuttig maken.

giphy-downsized-large.gif

Hoe meer mensen het gebruiken, hoe slimmer het wordt.
 

Een van de belangrijkste voordelen van Chat GPT is het vermogen om in de loop van de tijd te leren en te verbeteren. Dit betekent dat hoe meer mensen ermee omgaan, hoe slimmer het wordt.

De toepassingen van Chat GPT zijn enorm en het nut ervan wordt alleen beperkt door onze verbeeldingskracht. Enkele van de meest voorkomende toepassingen voor Chat GPT zijn onder meer taal vertalingen, klantenservice en zelfs de ontwikkeling van chatbots. Bovendien heeft deze AI het potentieel om de manier waarop we omgaan met technologie te transformeren. In plaats van opdrachten uit te typen, zouden we bijvoorbeeld gewoon tegen onze apparaten kunnen praten, en ze zouden reageren op een manier die natuurlijker aanvoelt.

De toekomst van Chat GPT is opwindend en het is moeilijk om alle mogelijkheden voor te stellen. Naarmate de technologie zich blijft ontwikkelen, kunnen we verwachten dat Chat GPT nog menselijker wordt in zijn reacties. Bovendien kunnen we verwachten dat er meer applicaties worden ontwikkeld die profiteren van de unieke mogelijkheden.

Een gebied waar Chat GPT een aanzienlijke impact kan hebben, is in het onderwijs. Met zijn vermogen om creatief schrijven te genereren, kan het studenten helpen op een meer boeiende en interactieve manier te leren. Bovendien, naarmate de technologie verbeterd, kunnen we zien dat Chat GPT wordt gebruikt om gepersonaliseerde leerervaringen voor studenten te bieden.

De potentiële toepassingen voor Chat GPT zijn enorm en het is duidelijk dat deze AI nog maar in de beginschoenen staat. Naarmate we doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve manieren om AI te gebruiken, kunnen we verwachten dat Chat GPT nog waardevoller wordt in ons leven. De vraag is, wat zal de toekomst brengen voor deze technologie? Zal het blijven evolueren en verbeteren, of zullen we een punt bereiken waarop we zijn mogelijkheden benutten? Of krijgen we scenario's zoals in de bekende Robot films uit Hollywood? Alleen de tijd zal het leren, maar één ding is zeker: Chat GPT is een game-changer en de impact ervan zal voelbaar worden en nog lang onder ons blijven.

Dennie van Dijk.

Link naar mijn handgemaakte animaties.

giphy-downsized-large.gif
ai_chatgpt.jpg
bottom of page